Креативен център Русе успешно подкрепя младежите в тяхното кариерно ориентиране

15.11.2022 | 03:11ч.

Креативен център Русе, който е единствен по рода си в Северна България, успешно продължава мисията си да обучава младите хора от града ни и региона в сферата на гейминга и креативните индустрии давайки им страхотни възможности за израстване в новите технологии.
Освен с иновативните обучения, екипът на Центъра работи и в посока кариерното ориентиране на младежите и персоналното им насочване към дисциплината, подходяща за всеки един след завършване на средно  образование. 
Щастливи сме да споделим, че няколко от нашите курсистки вече са студенти в чужбина и продължават обучението си по Дигиталното рисуване.  Това ни прави горди и показва, че усилията ни да насочим младите хора в тяхното професионално профилиране и развитие в сферата на дигиталните изкуства са били успешни и полезни. 
Според Управителя на Центъра, Калин Минев,  Русе има потенциал за развитието на креативните индустрии и младите хора имат нужда от такъв тип обучения, както и от кариерно ориентиране в тези професии. Ако искаме Град Русе отново да стане един от водещите градове в България, той трябва да развива индустриите с високо добавена стойност, генериращи работни места с високо заплащане и за образовани хора. За да стане това, първото и най- важно нещо е да се обединят всички държавни институции и общински структури, образователни институции, както и НПО работещи в тази сфера, за да се разработи стратегия за развитието на тези индустрии. 
Господин Минев припомни, че преди 4 месеца по негова покана в гр. Русе беше Госпожа Кади Крейс от борда на Естонската асоциация за развитие на професионалното образование. На работна среща с Община Русе тя сподели техния опит в обединението на организации от различни нива с цел развитие на креативните индустрии, както и отправи покана към русенските образователни  институции да посетят Естония.

 

Още от

© 2019 Thesite All rights reserved!