КРЕАТИВНИ МЛАДЕЖИ ОТ РУСЕ СЪЗДАДОХА СВОЯ ОБЩНОСТ

31.07.2020 | 03:07ч.

Над 20 младежи взеха участие вчера в отвореното онлайн събитие на тема „Хоризонт за креативните - намери своите съмишленици“, организирано от Агенция за развитие на човешките ресурси – Русе и Enterprise Europe Network – Русе.

По време на събитието бе представен новосъздаденият Център за креативно развитие, неговите възможности, техника и услуги, които ще се предлагат на творческите хора от Русе и региона. Центърът ще отвори врати от 1 септември 2020, като ще има ясни правила за ползването му от желаещите да работят по свои проекти в областта на гейминга, 3D анимацията, графичния дизайн и др. Достъп до центъра ще имат всички хора от Област Русе, независимо от тяхната възраст, които се занимават или искат да се занимават с дейности в областта на творческите индустрии.

Центърът за креативно развитие, както и създадената Фейсбук група „Креативно Русе“, достъпна до всички желаещи да се включат, ще дадат на креативните хора възможност и среда за общуване, намиране на съмишленици, възможност да се обединяват в една общност и екипи за реализирането на съвместни проекти и идеи. Представена бе и предстоящата обучителна програма, която центърът ще организира на желаещите да получат знания в областта на 3D анимацията и графичния дизайн.

Участниците се запознаха и с възможностите за реализиране и интернационализация на създадените от тях креативни продукти с помощта на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса и иновациите – Enterprise Europe Network. Мрежата ще им предоставя информация за подходящи бизнес възможности за сътрудничество с фирми от чужбина, организирани брокерски събития, възможности за финансиране и всякаква друга информация, която би била полезна за тяхната дейност.

Креативните млади хора, които вече се занимават или искат да се занимават креативни дигитални дейности в областта на гейминга и дизайна, създаването на софтуер, рисуване, както и всичко, което е в обхвата на креативността и творческите индустрии, се включиха активно в събитието, дискутирайки общи за тях теми и възможности за съвместна бъдеща работа по между им.

Събитието се проведе онлайн чрез платформата google.meet. Желаещите да се включат във Фейсбук групата „Креативно Русе“, трябва да изпратят своята заявка на администратора на групата.

Още от

© 2019 Thesite All rights reserved!