Лео Нучи и Русенска филхармония с концер посветен на Николай Гяуров

Култура Концерти 05.12.2019 | 11:12ч.

Световно известният баритон Лео Нучи и оркестъра на Държавна опера – Русе излизат утре вечер на сцената на зала 3 на НДК в съвместен концерт. Към тях на сцената ще се присъедини и сопраното Анастасия Бартоли. Програмата, която е посветена на 90-тата годишнина от рождението на Николай Гяуров ще бъде представена под диригенството на Джорджо Крочи.

Преди дни, Лео Нучи заяви че в началото на следващата година слиза завинаги от сцената Той ще смени амплоато си, но ще остане част от оперният свят вече като режисьор. Сензационната новина дойде по време на Pavarotti d’Oro” традиционната гала вечер посветена на Павароти.

Лео Нучи е световно известен баритон, част от легендарните италиански оперени артисти. Лео Нучи има над 3000 концерта зад гърба си, а гласът му продължава да е в страхотна форма. Репертоарът на певеца включва централните роли в почти всички Вердиеви опери.

Неговият певчески и артистичен образ е разностранен – Лео Нучи притежава също и завидната репутация на лиричен баритон с необичайно привлекателен глас. Тези безценни качества ясно личат в една форма на неговата артистична изява, в която той обича да се представя на големите оперни сцени. Това са неговите многобройни рецитали с акомпанимент на пиано или концертите му с оркестър в Ла Скала, във Виенската държавна опера, в Опера Сити в Токио, в Цюрихската опера и още много други по целия свят.

Още от Култура

Още от Концерти

© 2019 Thesite All rights reserved!