Лилиом - Легенда за любовта

31.05.2023 19:00ч. Доходно здание / Голяма зала

Автор: Ференц Молнар
Със специалното участие на Мая Бежанска
Режисьор: Ивайло Ненов
Сценография и костюми: Борис Далчев, ас. Дарена Донева
Музика: Пламен Мирчев – Мирона и Ростислав Дамянов
Хореография: Деница Дончева
Участват: Тодор Лазаров, Моника Иванова, Мая Бежанска, Ивана Керанова, Дона Вълова, Мариана Крумова, Милен Димитров, Ивайло Драганов, Крум Берков, Кадри Хабил, Ростислав Дамянов, Венцислав Петков, Мартин Емануилов, Ростислав Панков, Катерина Борисова, Любомир Кънев, Надя Банчева, Деница Дончева и с участието на деца от ДТШ „Патиланци“

Лилиом е човек на крайностите, влюбен в светлините и усмивките на лунапарка и бягащ от проблемите на реалността. Ще успее ли да слезе от въртележката и да прекрати маскарада, когато съдбата го срещне с безусловната любов? Дали пътуването му до едно неочаквано място ще го научи да разпознава и да уважава границата между доброто и злото? Пиесата на Ференц Молнар, написана преди повече от век, звучи изключително съвременно днес, а постановката на младия режисьор Ивайло Ненов ще ви очарова с невероятното смесване на реалност и фантазия, хумор, патос и ирония, нежност и трагедия.

Спектакълът „Лилиом“ на Драматичен театър „Сава Огнянов“ разказва легендата за съвременния човек, заменил искреното човешко общуване с привлекателния пъстър маскарад. Маскарад, в който никой не е това, за което се представя.

Още събития

Ян Бибиян
Ян Бибиян
Краят на есента
Краят на есента
„Приказка за меттатели” – по Карел Чапек и Робер Ескарпи
„Приказка за меттатели” – по Карел Чапек и…
© 2019 Thesite All rights reserved!