Марица и Дунав в любовна прегръдка

На 18 май (четвъртък) от 17:00 ч. в Читалня (синя) І етаж ще се проведе вечер с интимната лирика на пловдивския поет Георги Ганев. Той я нарича „Марица и Дунав в любовна прегръдка“ и ще сподели с русенските любители на мерената реч любовна лирика от три свои книги - тези стихотворения влизат в книгата му „Стълбища към любовта - 123 нежни и еротични откровения“, която планира да издаде за рождения си ден 14 юли. Книгата съдържа стихотворения в пет цикъла: „Петя“, „Таня“, „Мари“, „Ани“ и „...и други някои жени“.

Ще се включат млади изпълнители на акустична китара от Националното училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“. За Георги Ганев най-важен е разговорът и досегът с публиката, затова той ще се радва да обмени теми, мисли и идеи с членове на школи за творческо писане в дунавския град, утвърдени автори и прохождащи в ритмичното изразяване ученици и студенти и всички, които ценят красотата на поезията.

С гостуването си в библиотеката Георги Ганев стартира и големия си поход и кауза - от 1 септември тази година да възстанови на българската литературна сцена списание „Родна реч“ в два варианта - хартиен и електронен. Това ще е и основният акцент на неговите литературни вечери в останалите 5 най-големи български градове: Пловдив, София, Варна, Бургас и Стара Загора.

Още от Култура

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!