МЕСТНИ ТРАДИЦИИ И КУХНЯ ПРЕДСТАВЯТ В РУСЕНСКОТО СЕЛО БАБОВО ЗА ДЕВЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА

За девета поредна година в Бабово ще се проведе уникалният фолклорен празник на греяната ракия и зелевата чорба от старовремската софра. Събитието, което се превърна в традиция, тази година ще се състои на 24 февруари /събота/ от 10.00 часа. Ежегодно празникът събира хиляди хора от цялата страна. Организатори на събитието са местното Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров 1927“, кметството и пенсионерската организация в селото. Проявата не би била възможна и без подкрепата на Община Сливо поле. Предвижда се тази година празникът да бъде открит от областния управител на Русе Данаил Ковачев, кметът на Сливо поле Валентин Атанасов и кметът на Бабово Пламен Пенков.

Богатата празнична програма ще включва изяви на 35 читалищни формации от България, както и провеждане на конкурси за най-блага греяна ракия, най-автентична старовремска софра, а също и за най-лична мома, както и за най-напет юнак. За класиралите се на първите три места във всяка от категориите ще бъдат осигурени материални награди от организаторите.

По време на празника всеки ще има възможност да се наслади на традиционната и вкусна Бабовска зелева чорба и греяна ракия по рецепти, завещани от баба Ханджийка и на още други вкусотии от стари времена.

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!