Международният фестивал „Maska River Ruse 2023“ се проведе в Русе

През уикенда Русе се превърна в арена на първия дрифт спектакъл в центъра на града. Събитието бе част от международния фестивал „Maska River Ruse 2023“, който се организира с подкрепата на Община Русе и Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“. Организаторите бяха подготвили зрелищно изложение на тунинговани автомобили, съчетано с различни състезания, магично шоу и DJ парти.

Дрифт спектакълът събра стотици русенци на открития паркинг на зала „Арена Русе“. Те станаха свидетели на зрелищно шоу с различни дисциплини Дрифт шоу gimkhana – дрифт шоу с препятствия, сложни трасета, различни комбинации, нощно дрифт шоу с ефекти, акробатика от най-добрите майстори на стънт с мотори.

Вторият ден от международния фестивал се проведе с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Повече от 50 тунинговани автомобила участваха в изложението на русенския кей. Те бяха дошли от цялата страна и от Румъния. Участниците от северната ни съседка от "The 4 Wheels Club" бяха подготвили за организаторите от Сдружение „Маска“ ръчно изработени подаръци и като жест на приятелство бяха донесли от българското посолство в Букурещ националното ни знаме, поставено на един от автомобилите по случай 22 септември – Денят на независимостта. Повечето от подобренията собствениците на возилата са правили сами и русенци успяха да видят едни от най-добрите оптични тунинги, които се предлагат в момента.

Организаторите благодариха на посетителите на фестивала за широката подкрепа, която бе оказана за каузата на фондация "Александър Русев". По време на миналогодишното издание на фестивала със събраните средства бе закупена вана за рехабилитация за деца с увреждания.

Събитието се осъществи с подкрепата на зала Арена Русе, „Дунарит“ АД, Power Oil, Nast Auto, Автореновация, Мартинез, Хускварна, Тиваком, Холеман, ДЗИ, Русе Табак, УМБАЛ „Медика“, Car embacy, PDR service, Елина – 97, Led Headlight, Алткойнс, Top rent-a-car, Dent vision и Duxe cosmetics.

Още от Русе

Още от Полезно

© 2019 Thesite All rights reserved!