Министерството на Туризма на България, Румънското Министерство на Туризма и Молдовската Национална Туристическа Асоциация се включиха в проект на русенско Сдружение

Актуално 21.11.2022 | 02:11ч.

Проектна идея на Сдружение “Агенция за Развитие на Човешките Ресурси” за развитието на туризма в “Дунавския регион”, чрез използване на нови технологии, а именно VR, 360 градусови снимки и разходки, интерактивни карти и т.н. бе подкрепена от Министерството на Туризма на Република България, Румънското Министерство на Туризма, Националната Агенция на Туризма на Република Молдова, Регионални Агенции и Асоциации за Развитие на Туризма от Хърватска, Сърбия, Чехия, Унгария както и редица престижни университети и НПО организации, общо 16 на брой от 8 страни. Идеята на проекта, както и подхода на работа за представяне по нов начин на туристическите продукти и дестинации е изцяло на Сдружение “Агенция за развитие на човешките ресурси”.

Управителят на АРЧР-  Калин Минев сподели, че държавите от “Дунавския регион”, са приели с голям ентусиазъм проектната идея: “ Толкова съм щастлив, че всички така топло откликнаха и оцениха потенциала на нашата идея, тук не говорим за нещо незначително, а за метаморфоза в популяризирането на културното наследство на всяка една речна държава. Когато двете министерствата и една национална агенция се съгласиха да бъдат наши официални партньори в това начинание, ние  бяхме сигурни, че сме на прав път и наистина си струват огромните усилия да създадем нещо с ново предназначение и визия, за което говорим отдавна и убеждаваме, че има смисъл да се направи на регионално ниво. Искам да изкажа нашата благодарност и към консултанта от гр. Велико Търново - Борислав Апостолов, който се включи при разписване на Апликационната форма.

Организацията АРЧР е добре известна в град Русе с “Креативен център Русе” и своите инициативи за развитието на град Русе в областта на креативните индустрии и виртуална реалност. 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!