Надежда Мей-Нгуен с бронзов медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за девойки в Букурещ

Спорт 27.07.2023 | 01:07ч.

Три бронзови медала завоюва на започналото днес Европейско първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки състезателката на Тежкоатлетически спортен клуб - Русе Надежда Мей-Нгуен. Първенството на Стария континент, който събира щангистите до 23 години тази година се провежда в столицата на Румъния – Букурещ.

 

Надежда излезе на състезателния подиум в следобедните часове в категория до 45 килограма. Тя започна състезанието с успешен опит в изхвърлянето на 57 килограма. За съжаление следващите два опита на 59 и 61 кг бяха неуспешни. Въпреки това, постижението донесе на русенката малкия бронзов медал в движението. В изтласкването Надя започна с неуспешен опит на 70 килограма, но успя да задържи успешно щангата над главата си при втория си опит на тази тежест и се нареди трета в класирането в движението.

 

За Надежда Мей-Нгуен това беше последното състезание в тази възрастова група. След първенството в Букурещ тя ще продължи подготовка за Световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе през есента в Саудитска Арабия.

 

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!