Надежда Мей Нгуен заслужи бронзов медал в първата категория от европейското първенство 2024

Русе Спорт Актуално 13.02.2024 | 09:02ч.

Бронзов медал завоюва на стартиралото днес Европейско първенство по вдигане на тежести русенката Надежда-Мей Нгуен. Състезателката на тежкоатлетически спортен клуб – Русе излезе на подиума в ранния следобед в група А на категория до 45 килограма. Надя започна колебливо първия си опит в движението изхвърляне, но все пак успя да задържи успешно над главата си щанга с тежест 67 килограма. Успешен и изключително добър беше вторият и опит на 69 килограма. Третият опит на 71 килограма обаче за съжаление не беше успешен. Въпреки това постижението донесе на Надя малкия бронзов медал в движението. При изтласкването русенката остана пета записвайки само един успешен опит на 80 килограма.

Днес на подиума излезе още една състезателка на ТСК – Русе. Рени Русева се представи в група В на категория до 49 килограма. Тя успя да запише успешен опит на 60 килограма в движението изхвърляне и 80 килограма в движението изтласкване.

И двете момичета бяха подкрепяни в залата от техните лични треньори, както и от състезатели на ТСК – Русе и „Тараненко“ – Русе.

Европейското първенство по вдигане на тежести се провежда в София за първи път от 19 години насам. Състезателите борещи се за титлите в категориите излизат на подиума в зала „Арена Армеец“.

Утре, 13 февруари на подиума излизат още двама русенски състезатели. В 14 часа започва представянето на тежкоатлетите от група А в категория до 55 килограма. В нея ще вдига трикратният европейски шампион от последните три първенства в Москва, Тирана и Ереван Ангел Русев. Заедно с него в същата категория дебюта си при мъжете ще направи европейският шампион при кадетите от миналата година Джан Зарков.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!