Наградиха близо 200 даровити деца от Русе

Актуално 28.02.2020 | 07:02ч.

Близо 200 даровити русенски деца бяха наградени на тържествена церемония от кмета на Русе Пенчо Милков. Всички ученици са постигнали призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта получиха признание за успехите си.

Общо 191 възпитаници от 11 общински и 6 държавни училища са получили допълнително материално стимулиране през 2019 година на стойност 13 930 лв. Средствата са от предвидените в бюджета на Община Русе за подпомагане на деца с изявени дарби. Финансовите стимули са за призови класирания от конкурси – общински и регионални етапи, от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др.

С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно са отличени общо 10 ученици, от които 1 ученик от Профилирана английска гимназия „Гео Милев“, 4 ученици от Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка“, 1 ученик от СУ „Васил Левски“, 2 ученици от Средно училище за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“, 1 ученик от СУПНЕ „Фридрих Шилер“, 1 ученик от ПЧСОУ „Леонардо Да Винчи“. Те са завоювали първите места на Националното състезание по математическа лингвистика, Международна олимпиада по информатика, Национална олимпиада по испански език, Национално ученическо състезание по авиомоделизъм, Национален летен турнир по информатика, Национален детски фолклорен конкурс.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!