Националната авиационна обиколка идва на Летище Русе.

Шестата въздушна обиколка на България идва на Летище Русе тази събота.

            На 23 септември от 10 часа на пистата на летището зрителите ще могат да се насладят на атрактивно авиошоу с опитни пилоти, включващо  демонстративни полети с  военни самолети и въздушна акробатика. В тях ще се включи и бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

            Събитията в цялата страна преминават под мотото „Да запазим летищата на България“ и се организират от Фондацията „Български Военновъздушни сили“, съвместно с Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България (AOПA) и Асоциацията на свръхлеката авиация в България (АСАБ).

            Присъстващите ще могат да се запознаят и с направените инвестиции на Летище Русе и да получат повече информация за дейностите, които предстоят във връзка с разработването на неговия Генерален план, който ще позволи реализирането на граждански полети.

            В памет на въздушните защитници на България и 111 години от гибелта на първата жертва от военната авиация Христо Топракчиев в Долна Митрополия ще бъде дадено началото на националната обиколка и ще бъде открита първата сертифицирана летателна площадка HEMS.

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!