Най-необичайните професии, които може да се измислят

По отношение на броя на необичайните професии сред всички страни по света Америка заема водеща позиция. В САЩ даже съществува класация за най-интересната професия в дадена година. Дегустатор на котешка храна. Щеше да е логично, разбира се, тази работа да се изпълнява от котка. Но пък и „професия котка“ звучи малко странно, нали? Котката си е котка, каква ти там професия?

Ето защо дегустаторът на котешка храна е човек. Още повече, че мацата, освен да мърка, с думи не може да опише качествата на храната, предназначена за нея. Затова компаниите за котешка храна използват услугите на дегустатори, които следят качеството на продуктите. Тези хора трябва лично да опитат всеки вид храна за котки. Швеция обяви кои професии ще изчезнат Шведският институт за оценка на пазара на труда и образователна политика е провел проучване и е идентифицирал няколко десетки професии.

 

Тъпкач на пътници в метрото. Тази необичайна професия е широко разпространена в Китай. Поради факта, че в китайското метро има твърде много хора, са назначение специални служители, които бутат пътниците навътре във вагоните. Това се извършва много внимателно. Тъпкачите гарантират, че няма да има пострадали и, че вратите на влака могат да се затворят успешно и безопасно.

Постижер. Очевидно повечето сред нас не са и чували никога такава дума. Хората с тази любопитна професия се занимават с производството на следните неща: украшения за коса, бакенбарди и мустаци, перуки и др. Този занаят е труден и сложен, изисква много старание. Понякога са необходими около 2 седмици, за да се изработи добра перука.

Събирач на топки за голф. Идеята за възникването на тази интересна професия принадлежи на собствениците на голф-клубове, един от чиито редовни посетители е Доналд Тръмп. По-изгодно за компаниите е да наемат хора, които да търсят изчезналите топки по време на играта, отколкото да купуват нови. Такива служители е нужно да имат добро зрение, понеже трябва да открият всички изгубени топки по голф-игрищата.

Обръщач на пингвини. Практикуващите тази интересна професия работят около летища, в близост до които обитават пингвини. Проблемът е, че пингвините много обичат да наблюдават самолетите по време на излитане. В резултат вдигат глави толкова високо, че просто падат по гръб – и вече не могат да се изправят сами. Тогава на помощ на горките птици се притича представител на тази необичайна професия – обръщач на пингвини.

Поне така твърдят самите „спасители", като добавят, че пингвините им благодарят чрез леко пощипване на ръцете или краката. В интерес на истината, учени специално са изследвали поведението на пингвини по време на излитане на самолети и хеликоптери наблизо – и не са забелязали подобни моменти. Вече е ясно, че става дума за първоаприлска шега на пилотите - и не съществува такава професия. Но щеше да е интересно занимание, не мислите ли?
 

Източник:actualno.com

Още от Любопитно

Още от Последни публикации

© 2019 Thesite All rights reserved!