Nightwish Tribute by Izida Rock Band Live@MAX Club Ruse

25.03.2023 22:00ч. MAX Club Ruse

Група Изида е създадена в началото на 1989-та... Година, през която за България приклюва един исторически период. Година на главомолни промени не само у нас, а и в цяла Източна Европа.
"Вятърът на промяната" беше благодатен за рока у нас и той роди групи като АХАТ, Конкурент, Ера, Подуене Блус Бент, Ревю, Атлас, Нова Генерация, Мена, Хазарт и много други, които "опъваха жици" най - вече в столицата и големите градове.
Изида вероятно е единствената група, правеща собствена музика в читалище на едно село в обл. Плевен - Козар Белене и печели награди от национални фестивали, като дели сцена с някои от гореизброените групи.
В различни периоди в групата се включват още музикантите:
Юлиян Йосифов - соло китара / от съсздаването на групата до 1992 г., като идеята за името на групата е негова /;
Валентин Витанов - соло китара (от група Касандра);
Коки - ударни;
Валери - клавири.
Още със създаването си, групата участва на първият национален фестивал за РОК музика - "Нова Вълна", гр. Русе / IV.1989 г. / и печели наградата за "НАЙ-ДОБЪР ВОКАЛ".
По това време групата все още няма собствен барабанист и като такъв се присъединява Красимир Кирилов (Фреди) от група "Касандра" (гр. Левски).
През юли на '89-та, след селекция, групата е допусната до националния конкурс за поп, джаз и рок музика "Тракийска лира" - Стара Загора .
Като гост музикант отново е Фреди, а на бас - китарата свири Георги Лазаров (Жоро), също от група "Касандра".
През същата година, след кастинг, групата е допусната до участие на конкурса "Панорама на българската рок музика" в гр. Видин, но по обективни причини не успява да участва.
Изида изнася самостоятелни концерти в градовете Левски, Плевен, Павликени, Троян (сборен ) и сборни концерти с младите най - популярните по това време български групи в залите Универсиада и Фестивална.
През '90-та на Поп- ок Фест Несебър, групата печели 3-та награда.
През XII.'91 г. на Второ издание на Национален Фестивал "Нова Вълна", преименувано на "Ново Поколение", Изида получава 2 - ра награда; а на следващата година, на същия фестивал - 3 - та.
През 1994г. групата записва песните, които слушате - единствения си албум "По своя път" с 10 парчета в студио Касандра, гр. Левски, но песните са създадени през '89 - '90 г.
Изида има и други песни като демо - записи, които не са включени в албума.
Любовта към рок - музиката е жива и в момента и понякога Изида се събира да свири, най - вече за удоволствие, но групата престава да се занимава професионално с музика, защото не намира най - вече икономически смисъл.

Врати - 21.00 часа.
Начало - 22.00 часа.

Още събития

ПАТИЛАНЦИ по Ран Босилек
ПАТИЛАНЦИ по Ран Босилек
130 години от кончината на баба Тонка Обретенова
130 години от кончината на баба Тонка Обретенова
ПОЛЕТЪТ НА КЪРТИЦАТА
ПОЛЕТЪТ НА КЪРТИЦАТА
© 2019 Thesite All rights reserved!