Нов успех за Виктор Кожухаров от Русе

Отборът на младия русенец е абсолютен победител в Състезание по информатика за Северозападна Европа

Нов успех на Виктор Кожухаров, възпитаник на МГ "Баба Тонка" в Русе и Оксфорд. За това научаваме от Данибон. Отборът на Виктор е абсолютен победител по информатика на Северозападна Европа, проведено в ТУ Делфт.

Електрическата четка, която всички българи чакаха толкова време, е вече на пазараTurbo ScrubКупете сега

Най-новото поколение иновативни очила с рецепта съсoggibenessere.comНаучете повече

С този метод ще говорите английски като български!Alpha LingmindНаучете повече

Студентското състезание по информатика за Северозападна Европа (NWERC) се проведе от 24 до 26 ноември 2023 г. в кампуса на Техническия университет в Делфт, Нидерландия. В надпреварата взеха участие над 130 отбора, представляващи топ университети от Великобритания, Германия, Нидерландия, Швеция, Норвегия и още 7 страни от региона. Целта на всеки отбор от по трима души бе да реши възможно най-много алгоритмични задачи в рамките на 5 часа.

Отборът на Виктор Кожухаров от Русе е абсолютен победител с решени 11 задачи, като заслужено получи златен медал. Първите 3 отбора в състезанието се класираха за световните финали на на Международно студентско състезание по програмиране (ICPC) през септември 2024 г. в Казахстан. Това е най-старото, най-голямото и най-престижното състезание по програмиране в света.

Виктор Кожухаров е възпитаник на русенската математически гимназия “Баба Тонка”, випуск 2021 г. В момента е студент трети курс специалност Компютърни науки в Университета в Оксфорд, който оглавява класацията на Times Higher Education (ТНЕ) на най-добрите университети в света за осма поредна година.

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!