Нови дати за отменените спектакли в театъра

Култура Театър 11.03.2020 | 02:03ч.

Отменените постановки „Двама съвсем голи мъже“ на 10 март и „Мъжка задушница“ на 11 март са с нови дати през април. Всички закупили билет за тези спектакли могат да го ползват без презаверка или други действия от тяхна страна. „Двама съвсем голи мъже“ ще се играе на 2-ри, а „Мъжка задушница“ на 9-ти април. От ръководството на театъра уточняват, че ако новите дати не са удобни за някои зрители, те биха могли да заменят билета си за друг спектакъл от репертоара на театъра или да поискат да им бъде възстановена сумата.

Извънредните мерки наложени от Министерство на здравеопазването промениха още една дата в графика на културния институт. Нов комедиен спектакъл за камерна сцена подготвя младият режисьор Ивайло Ненов, който наскоро бе номиниран за статуетката „Златен кукерикон“ в категория „Млада надежда“, за русенския спектакъл „Три сватби и едно възкресение“. Новият текст, по който работят русенската трупата и гост актьора Христо Пъдев е на Ивайло Ненов и Ваня Георгиева, а премиерата му беше предвидена за началото на април. Промените в програмата изместват първото показване на пиесата с работно заглавие „Балканска сватба“ на 31 март.

Гостуващият спектакъл „Басейнът“ на Театър „Българска армия“, който ще се играе на 23 март към момента не е отменен, както и всички други събития след тази дата. При настъпили промени, театърът ще информира своевременно зрителите си със съобщения на касата в Доходно здание, на официалната интернет страница www.rusetheatre.com и Фейсбук страницата TeatarRuse.

Останалите спектакли в афиша до края на март са:

24 март - Малка зала

„ТРИ НЮАНСА“ – текст и постановка: Иван Самоковлиев

30 март - Голяма зала

„КОГАТО ИНДИЙЦИТЕ НИ КУПЯТ“ – със специалното участието на: Михаил Билалов и Николай Урумов

31 март – Камерна зала

„БАЛКАНСКА СВАТБА“ – Премиера

Режисьор: Ивайло Ненов

Сценография: Теодор Киряков

Музика: Пламен Мирчев - Мирона

Хореография: Александър Манджуков

Участват: Христо Пъдев, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Тони Тончева, Кадри Хабил

Още от Култура

Още от Театър

© 2019 Thesite All rights reserved!