Общината ще кандидатства за уникалните атракции на „Уолтопия“

Любопитно 01.02.2021 | 01:02ч.

Община Русе ще кандидатства по проекта на световноизвестната компания „Уолтопия“, която възнамерява да изгради уникални атракции в две български общини. Компанията ще инвестира над 2 млн.лв. в съоръжения за активно забавление, които ще произведе, инсталира и поддържа напълно безплатно. Едното ще предостави безопасен полет над избрана забележителност, а другото – здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Adventure Hub – атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност най-впечатляващото си съоръжение компанията избира да покаже за първи път именно в родината си. То е с огромен мащаб и включва въжен парк, Ролглайдер®, детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

Такъв Adventure Hub би бил прекрасно украшение за всеки град. Впечатляващото дърво ще се впише чудесно в естествената среда на градски парк или друга зелена площ и ще донесе на жителите на града нова възможност за прекарване на свободното време на открито. Опитът на „Уолтопия“ показва, че една такава атракция привлича и много гости към града.

Ролглайдер® – съоръжение за свободно летене, което няма аналог. Ролглайдерът дава възможност на човек да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Той може да бъде построен навсякъде – между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета. Толкова много са местата, които заслужават да бъдат разгледани по този начин, че ще бъде трудно да се избере само едно.

„Уолтопия“ е изградила над 1800 съоръжения за активно забавление за хората в над 75 страни по света. В България обаче обектите на компанията се броят на пръстите на едната ръка. Затова тази година компанията е намислила да построи двата си най-вдъхновяващи нови продукта в страната. Амбицията на „Уолтопия“ е да донесе здравословното активно забавление на българските деца и техните родители и да помогне за преоткриването на нашата красива природа. Дейностите на открито ще стимулират повече българи да се „откачат“ от екраните и да прекарат качествено време с близките си в здравословни, предизвикателни и физически игри.

„Уолтопия“ търси проактивни екипи от български общини, които да пожелаят атракционите да бъдат реализирани на тяхна територия, за да осигурят на своите граждани нещо истински добро, без да се налага да изразходват дори и лев от бюджета на общината. Компанията иска да срещне разбиране и желание за сътрудничество, както и кмет и общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община.

Източник: Русе Медиа

 

Още от Любопитно

© 2019 Thesite All rights reserved!