Музеят и Русенският университет първи у нас правят „Диалози за историята“

„Диалози за историята“ се нарича научен проект на Регионален исторически музей – Русе и Русенския университет, който планира срещи на студенти с утвърдените историци на Русе.

Във времето не е имало друг момент, в който Русе е разполагал с такова множество от изследователи, посветили трудовия си път или интереса си на проучването на местната история. Това е едно цяло поколение, което има нужда от представяне и създаване на връзки със следващите изследователи. Подобен поглед към момента не е правен у нас.

В срещите ще участват експерти от Държавния архив, преподаватели от Русенски университет, специалисти от Русенския музей, като сред тях са Златоживка Здравкова, Мариана Димитрова, Ренета Рошкева, Стефка Маринова. Общо 16 историци ще се срещнат със студенти от специалността „Български език и история“.

Различните поколения, отдадени на историята, ще използват изследователски подход за създаване на устни свидетелства, които служат за ресурс в обучението по история, осъществяване на връзки между училище-университет-градска памет.

Източник: RuseMedia

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!