Огнеборците от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Две могили гостуваха на децата от лятната академия в Острица

Огнеборците от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Две могили, към РДПБЗН – Русе, имаха днес удоволствието да участват в ежедневните занимания с учениците от 6 и 7 клас, които това лято са се включили в ежегодната лятна детска академия в с. Острица.

След предварителна подготовка, с помощта на любезните домакини, огнеборците демонстрираха пред младежите своите действия при потушаване на пожар в обстановка близка до реалната.

Учениците успяха да научат повече подробности за работата на мъжете в униформа, да се докоснат до специализирания противопожарен автомобил, да разгледат екипировката, техниката и оборудването, с които служителите разполагат в ежедневната си дейност, както за спасяването на хората, имуществото и природата в борбата с огнените стихии, така и за реакция при други инциденти и произшествия.

Младежите си припомниха също така и някои от основните правила за безопасно поведение за недопускане на пожари и при възникване на такива инциденти.

Желаещите имаха възможност лично да изпробват и част от оборудването.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Полезно

© 2019 Thesite All rights reserved!