Онлайн инструмент за психологическа подкрепа подпомага обучението на младежи напълно безплатно

Актуално 25.01.2022 | 03:01ч.

Център за консултиране и кратка терапия Решения – Русе създаде и пусна в действие уникален онлайн инструмент достъпен на английски и български език.

Мотивационната платформа https://self-trainer.eu/ е разработена специално за проекта CODE/Компетентни възможности за цифрова заетост/ от известният психиатър Д-р Пламен Панайотов, член на Международната асоциация за семейна терапия, както и от неговият екип от специалисти в областта. Платформата е разработена в условията на ограниченията наложени от  COVID-19 и нейното основно предназначение е да подпомогне всички обучаващи се в условията на дистанционна работа и обучение. Нейната главна цел е да повиши мотивацията на участниците в обученията по проекта, а също и да ги подкрепи в тяхното личностно усъвършенстване. Тя може да се ползва от всички участници в проекта, а също и от всички, които желаят да надграждат своите знания умения.

Създателите на мотивационния модул са на разположение за онлайн и офлайн индивидуални консултации. Всеки потребител може да получи обратна връзка както от психолозите, така и от другите потребители, а също и да получи практически насоки относно бъдещото си самоусъвършенстване и развитие.

Повече за нейното предназначение и използваните мотивационни похвати и техники можете да научите от специално създадените кратки филмчета, които ще намерите в Youtube канала на проект CODE: https://www.youtube.com/watch?v=VW0OWB0O0bE&t=44s, https://www.youtube.com/watch?v=qiY0HBaxD04, както и в менюто за помощ в самата платформа.

Проект “ CODE – Competence Opportunities for Digital Employment“ – (Компетентни възможности за цифрова заетост) се изпълнява по Програма за Младежка заетост на Европейската Икономическа Общност и Норвежкият Фонд за Безвъзмездна Помощ (EEA and Norway Grants) и още 7 партньора от България, Латвия, Румъния, Италия, Естония и Гърция.

Проектът е на стойност 2 314 015 евро и се изпълнява за срок от три години.

 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!