Онлайн конференция „Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане“

Култура Актуално 22.06.2020 | 02:06ч.

Русенският музей организира онлайн Национална научна конференция „Захари Стоянов и лицата на Българското възраждане“. Програмата включва четири панела, които ще се проведат през седмица. Първото заседание е насрочено за вторник, 23-и юни, от 11.00 до 12.00 ч. Научен ръководител на конференцията е проф. д-р Николай Ненов.

Научният форум бе включен в програмата на Регионален исторически музей – Русе още в края на 2019-а година. Заради усложнената ситуация с COVID 19 и необходимостта от спазване на социална дистанция, конференцията ще се проведе в интернет. Ще бъде използвана платформата ZOOM, която позволява виртуално присъствие, както на участници, така и на публика. Онлайн посетителите на конференцията ще могат да се включат като слушатели, посредством посочения линк:
https://us04web.zoom.us/j/71164361623?pwd=Nkc4QnljWERTMm5vK2x3R0dDNkNWZz09

Линкът може да бъде намерен и на Фейсбук страницата на Регионален исторически музей – Русе.

В първото заседание утре ще се включат четирима изследователи на живота и дейността на Захари Стоянов, както и на времето на Възраждането:

1. Иван Марков, НПО „Клуб Русчуклии“ – Русе. „Генеалогия на русенската търговска фамилия Минкови“.

2. Д-р Веселина Антонова, Русе. „Иван Чорапчиев – благодетел или предател на Ангел Кънчев“.

3. Красимир Кънчев, НПО „Клуб Русчуклии“ - Русе. „Непознати страни от живота на Захари Стоянов в Русе (1878-1886 г.) (Юридическата неграмотност на писателя и революционера, стремежът му към образованост и изграждането му като убеден русофоб)“.

4. Проф. д-р Николай Ненов, РИМ-Русе. „Концепцията за новата експозиция на Къща музей „Захари Стоянов“, Русе.

Следващите три заседания ще се проведат през месец юли.

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!