„Открий Африка“ – покана за присъединяване към вълнуващи арт работилници за деца

Уважаеми деца и родители,

Eкипът на Художествена галерия – Русе  кани вашите деца на увлекателни и вдъхновяващи арт работилници, посветени на богатите и разнообразни култури на Африка.

Акценти в работилниците:

Африкански маски: Децата ще научат за традиционните африкански маски и ще създават свои собствени, като използват различни материали и методи.

Африкански накити: Каква е историята и значението на мънистата в различните африкански култури, изследвайки употребата им в украса и какво символизират. Децата ще имат възможност да създават свои собствени мъниста и да ги вложат в колиета, гривни и декоративни елементи, използвайки традиционни африкански дизайни и техники.

Африканска керамика: Децата ще научат за богатата традиция на керамичното изкуство в различни африкански култури, изследвайки различни стилове, техники и културното значение на керамиката. Те ще създават свои собствени керамични изделия, използвайки традиционни африкански методи и дизайни.

График на работилниците:

Африкански маски

1 юни, 14:00 – 16:00 ч.

Африкански накити

8 юни, 14:00 – 16:00 ч.

Африканска керамика

18 юни, 14:00 – 16:00 ч.

Защо да се присъедините?

Участие в изложба: С изработените от участниците предмети ще бъде организирана изложба „Деца от България в откриване на Африка“ в новото пространство на галерията, изцяло посветено на детското изкуство.

Образователно забавление: Тeзи работилници предлагат чудесна комбинация от учене и креативност, като помагат на децата да развият своите артистични умения и същевременно да придобият знания за африканската култура.

Осигурени материали: Ние ще доставим всички необходими художествени материали, така че просто внесете своята креативност и ентусиазъм!

Как да се регистрирате:

Моля, изпратете следната информация на  ruseartgallery@abv.bg или като съобщение до Художествена галерия Русе / Ruse Art Gallery  https://www.facebook.com/ruseartgallery :

Имена на дете, години

Имена на родител и телефон

Избрана работилница

Телефон за връзка:  0899 654 243 – Мария Тодорова

Местата са ограничени, препоръчваме да се запишете по-рано, за да осигурите място за вашето дете.

Очакваме с нетърпение да отпразнуваме красотата и разнообразието на африканското изкуство. Нека заедно се впуснем в това артистично приключение!

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!