Отлично представяне на плувците ветерани на Ирис в международния турнир в Плоещ

Русе Спорт Актуално 01.02.2024 | 11:02ч.

На 27-28 януари т.г. румънският град Плоещ /около 250 хил. жители/ бе домакин на Деветия международен турнир по плуване за ветерани. Той бе организиран от местния плувен клуб „Shark”, община Плоещ, и със съдействието на фирми спонсори от региона, съпричастни със заниманията и състезателните изяви на спортисти в зряла възраст, чиито цели са здравето и оптималната им работоспособност. Участваха състезатели от България, Гърция и Румъния. Турнирът бе уважен от български плувци ветерани от Русе и Силистра. Програмата включваше одобрени от Международната федерация по плуване дисциплини - 50 и 100 м от всички стилове и 200 м съчетано плуване, като за последната дисциплина на победителите - мъж и жена, бяха връчени индивидуални купи и награди. Раздадените медали са нов вид, специално изработени за турнира в изключително арт изпълнение.

*За отбелязване е, че в Румъния няма организирано ветеранско плуване в национален мащаб, както в България, и турнирите - колкото и да са добре организирани и силни като резултати, са въпрос на местна организация. В северната ни съседка се провеждат около 3-5 състезания годишно, но само на нови басейни, построени или обновени в последните пет-шест години.

В Плоещ елитният ИРИС-РУСЕ-МАСТЪРС бе представен от 15 плувци /11 мъже и 3 жени/, като направи поредното си силно представяне в двудневната интересна и тежка  надпревара! Домакините познаваха русенските плувци от предходните осем турнира, когато те респектираха румънската плувна ветеранска школа. Общо златните медали за Русе са 29. С най-много златни отличия – пет, се окичи Пламен Георгиев, следват Камен Марков и Ивелин Иванов /по 4/,  Тодор Керчев-Паная, Николай Ханджиев и Димитър Котоманов /по 3/, Стефка Виденова, Анна Гончарова и Берна Велинова /по 2/ и Евгени Маджаров /1/. Медали завоюваха и Красимир Динов, Светломир Иванов, Евгений Пейчев и Мирослав Станчев.

Отличното представяне на русенските плувци за пореден път остави силно впечатление. В следващите няколко месеца ветераните плувци от ИРИС РУСЕ ВЕТЕРАНИ ще участват в още редица международни стартове – Одрин, Турция (февруари), световно първенство в Доха, Катар (февруари-март), Палма де Майорка, Испания (април), Смолян, България (април) и Тунис (май).

 

За информация:

Велина Ханджиева, моб. 0889 791 398

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!