Отменят тазгодишното издание на Международния балетен конкурс – Варна

Отменено е тазгодишното 29-то издание на най-стария балетен конкурс в света “Международен балетен конкурс – Варна”. Офциалната информация е, че става дума за технически причини, но какви са те не става ясно. Конкурсът, който се провежда на всеки две години трябваше да се състои 15 до 30 юли.
Ето какво гласи съобщението на организаторите:
"Уважаеми кандидати, педагози, почитатели,
От името на Фондация “Международен балетен конкурс – Варна” ви информираме, че XXIX издание на Международния балетен конкурс – Варна, планирано за 15-30 юли 2020 г., се отлага по технически причини и няма да бъде проведено през настоящата година. Допълнително ще съобщим на официалния ни сайт и в страниците ни в социалните мрежи кога ще бъде проведено неговото XXIX издание. Благодарим Ви за интереса към конкурса и към балетното изкуство, разчитаме на Вашето разбиране и оставаме във връзка с Вас в името на танца, който винаги ни е събирал на Варненската балетна олимпиада.
Фондация “Международен балетен конкурс – Варна”"
Международният балетен конкурс-Варна е създаден през 1964 г. Първото му издание се провежда от 2 до 13 юли в Летния театър в същия град – най-големия морски курортен център на България. Той е първото в света професионално международно балетно състезание.
След 1992 г. Състезанието се организира, финансира и обгрижва от Фондация “Международен балетен конкурс – Варна”. Тя набира средства само благодарение на благородни дарения на сътрудници от България и чужбина.

Още от Култура

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!