Отварят шест от обектите на Русенския музей

Изложби 12.05.2020 | 01:05ч.

Шест от музейните обекти на Регионален исторически музей – Русе ще бъдат отворени за посещение в края на седмицата от петък до неделя включително (15-17 май). Това са Историческият музей, Екомузей с аквариум, Къща музей „Баба Тонка“, Къща музей „Захари Стоянов“, Римска крепост „Сексагинта Приста“, Ивановски скални църкви. Средновековен град Червен вече работи без почивен ден от 9.00 до 18.00 ч.

В Историческия музей могат да бъдат видени две нови изложби, подредени по време на кризисното положение. Това е експозицията „Истории от порцелан. Образи от Великото херцогство Люксембург“, която представя част от колекция сувенирни порцеланови чинии, произведени от компанията Vileroy & Boch (V&B) във фабриката й в Люксембург. В зала „Русе“ е подредена юбилейната изложба „Антропология и фотография. 60 години в 60 снимки“ на доц. д-р Васил Гарнизов, преподавател в Нов български университет. Експозицията показва връзката между антропология и фотография в изследването и познанието на културни явления, факти, социални отношения. В залата за временни изложби на Екомузей с аквариум е показана изложбата „Пясъчни замъци и бетонни курорти – миниатюрна ваканция в миналото на България“, която представя финландската гледна точка към българския туризъм. Своите посетители очаква и обновената експозиция на Къща музей „Захари Стоянов“.

Прикачените снимки са на изложбите "Истории от порцелан. Образи от Великото херцогство Люксембулг" и от "Антропология и фотография. 60 години в 60 снимки" на доц. д-р Васил Гарнизов.

Още от Изложби

© 2019 Thesite All rights reserved!