ОУ "Тома Кърджиев" отпразнува половинвековен юбилей

По случай 50-годишнината от основаването на ОУ "Тома Кърджиев" през месец април се проведоха поредица от мероприятия, отбелязващи събитието. Както вече писахме, състоя се викторина по история на училището, организира се конкурс за стихотворение и есе на тема "Моето училище". Училищният вестник "Аз, ученикът" излезе с юбилеен брой.
За 50 години училището са завършили 4167 осмокласници, 1200 ученици са постъпили в елитни училища след седми клас, информираха от училището. Кулминацията на честванията беше грандиозният концерт, който се състоя на 29 април от 11 ч. в най-красивата сграда на града - Доходното здание. На него присъстваха ученици, родители, учителите и гости на събитието. Трогателна гледка представляваха първите учители в "Тома Кърджиев" - голяма група възрастни мъже и жени, които въпреки напредналата възраст, с достолепие и възхита наблюдаваха жизнерадостните изпълнения на учениците.
Почетни гости на тържеството бяха предишните директори: Стоян Иванов и Петър Петров. Първият директор на училището - г-н Иванов, направи великодушен и мил жест - подари двата си ордена: "Кирил и Методий" - I степен и "Кирил и Методий" - II степен на училището.
В концерта взеха участие и формации от Младежки дом, от клуб "Локомотив", формация за модерен балет "Мираж" и тамбурашкият оркестър, който води своето начало от ОУ "Тома Кърджиев". Бяха поднесени поздравителни адреси и цветя от много детски градини, училища и различни организации, от Областната управа и Кмета на град. В подготовката на юбилея взеха участие всички учители.
[nggallery id=159]

Още от Концерти

Още от Забавления

© 2019 Thesite All rights reserved!