Panodyssey, социалната медия, посветена на творческото писане, готова да превземе Европа, благодарение на подкрепата на Европейската комисия

Актуално 21.04.2022 | 01:04ч.

Културният сектор процъфтява. През последните години социалните медии промениха начина, по който създателите споделят съдържание с публиката си, като същевременно позволиха да изгреят нови таланти, особено в музикалната и видео индустрията. Писателският свят вече може да се обърне към Panodyssey като своя персонализирана социална мрежа - в услуга на автори, журналисти и техните читатели.

Panodyssey е съвместна творческа платформа, където професионалисти и непрофесионални създатели могат да споделят своето художествено или нехудожествено съдържание. Тя обединява писатели и читатели около общи ценности, които съгласуват етиката и дигиталния свят. Платформата позволява на писателите да усъвършенстват своите творчески умения за писане чрез нови формати. Panodyssey също така интегрира естествени функции, които дават възможност на авторите да насърчават своята общност и да управляват приходите си въз основа на своите цели - като същевременно се имат предвид авторските права и се гарантира, че транзакциите са защитени, благодарение на блокчейн технологията.

Понастоящем Panodyssey създаде междуотраслов консорциум, с който участва в рамките на новата програма за лаборатории за иновации на Creative Europe, като следващата стъпка по пътя й е да стане водеща европейска платформа за публикуване на онлайн съдържание.

„Създаването на консорциум CREA (Creative Room European Alliance) и подкрепата на Европейската комисия е важен етап за Panodyssey за достигне до европейската публика. Това ще ни позволи да предоставим на писателите иновативна платформа, която предлага нещо наистина различно от платформите, които вече са налични в САЩ“, казва Александър Лефорестие, главен изпълнителен директор на Panodyssey.

Консорциумът се състои от 9 международни партньора, базирани в 5 държави (България, Испания, Франция, Унгария и Италия) в различни сектори като новини, култура, образование и технологии.

Целта е да се създаде ново европейско дигитално пространство, благодарение на иновативен подход, изграден около създаването и разпространението на цифрово съдържание. Основният акцент е върху социалните теми като фалшиви новини и медийно обучение, които са приоритетни за ЕС. До 2030 Panodyssey има за цел да достигне до 10 милиона цифрови създатели и 100 милиона онлайн потребители и да се превърне в истинска алтернатива на компаниите GAFAM.

Очаква се консорциумът да се разрасне през 2022 с добавянето на нови икономически партньори и държави и в перспектива да се превърне в референтен източник в аудиовизуалния, културния и сектора на изкуството.

Лаборатория за креативни иновации

По програма „Творческа Европа“ на ЕС междуотрасловата част е насочена към културни и аудиовизуални организации и фирми, както и новинарски медии. Лабораторията за креативни иновации подкрепя европейското сътрудничество в опит за експериментиране и разработване на нови бизнес модели с дългосрочни положителни резултати за индустриите на културата и изкуството.

Членове на CREA

AGENCIA EFE: Испанска информационна агенция, европейски лидер в аудиовизуалния сектор (1939)

BSC SME: Българска неправителствена организация в подкрепа на МСП, вкл. в сектор култура (1996)

CAP DIGITAL: Европейски хъб за конкурентоспособност и цифрова трансформация (2006)

CEIPES: ​​Италианска институция за образование и развитие (2007)

PANODYSSEY: Френски стартъп в сектора на цифровото съдържание (2018)

PRO PROGRESSIONE: Мултидисциплинарна унгарска организация за изкуства и култура (2008)

VENETIAN CLUSTER: Италиански клъстер за култура и иновации, базиран във Венеция (2014)

VOXEUROP: Многоезична онлайн медия с европейски обхват (2014)

WORLDCRUNCH: Международна англоезична медия (2011)

За контакт

Илиана Драганова и Екатерина Йорданова, БЦП МСП - Русе

bsc@smebg.net

Alexandre Leforestier, Panodyssey CEO

a.leforestier@panodyssey.com

+33 6 73 71 04 95

Повече за Panodyssey

Panodyssey Manifesto

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!