Парад на техника и шествие с 80-метров трибагреник планират в Русе за 3 март

Актуално 14.01.2020 | 01:01ч.

Парад на специализирана техника и шествие с 80 метров национален трикольор са предвидени в програмата по повод 142 години от Освобождението на България. Програмата беше обсъдена днес на среща при областният управител Галин Григорв.

Националният флаг ще бъде носен от деца от русенските училища по време на празничния парад. За целта към настоящия момент е отправено искане към всяко училище, намиращо се в община Русе да излъчи по един ученик от всеки клас, който заедно с родител или избран от него приятел ще има честта да бъде част от церемонията. Учениците от всеки клас ще имат възможност лично те да определят помежду си кой от тях ще се включи в шествието чрез носене на българското знаме. Веднага след парада, чийто маршрут се уточнява, ще бъде отслужена заупокойна молитва за падналите за Освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода. По традиция ще бъде строена почетна рота от Русенския гарнизон, а церемонията ще завърши с полагане на венци и цветя пред паметника на Свободата. В процес на сформиране е и работна група, която ще изготви детайлен сценарий и ще бъде отговорна за безпроблемното провеждане на събитието.

Целта на инициативата е жителите на Русе и областта да се докоснат до структурата и дейността на институциите, отговорни за опазването на сигурността, живота и здравето им.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!