ПАТИЛАНЦИ по Ран Босилек

26.03.2023 11:00 и 12:30ч. Държавен Куклен Театър - Русе

“ПАТИЛАНЦИ” по Ран Босилек

26 март, неделя от 11:00 и 12:30 ч в салона на Държавен Куклен Театър – Русе.
Спектакъл за деца над 3 години.
Времетраене: 40 мин.

Билети може да закупите ОНЛАЙН през линка в събитието, както и на касата в кукления театър: ул. “Княжеска” №9, 082/ 835 804.

 

Познатите герои – Патиланчо, Данчо и Данка се забавляват с весели игри и песни, но понякога се случват и бели, често направени с намерения добри. Тогава баба Цоцолана се сърди и нахоква своите малчугани.

Заядливата и суетна съседка Станка дава съвети на баба Цоцолана как да се разкраси – да стане вегетарианка, за да отслабне, да отиде на фризьор и да се маже с бял мехлем и специална помада, за да изглежда по-бяла и по-млада. Патиланчо, обаче, без да иска й носи вакса вместо мазилото за избелване на лице . На сутринта баба Цоцолана е ужасена от неприятната изненада, която я посреща в огледалото, и ядосана прогонва Патиланчо от дома си. Той си тръгва, а с него тръгват и приятелите му Данка и Данчо в знак на подкрепа. Баба Цоцолана обаче съвсем скоро съжалява, защото й става толкова мъчно за децата и разбира, че най-важни в живота й са техният смях и обичта им, без които се чувства много самотна. Палавите малчугани се завръщат, защото също я обичат и бързо й прощават, че е нагрубила Патилан. Всички се прегръщат и са радостни да са отново заедно.

*******************************
ПАТИЛАНЦИ по Ран Босилек
*********************************
Драматургия: Тодор Вълов
Режисура: Дарин Петков
Сценография: Наталия Гочева
Музика: Станимир Иванов

Участват: Кремена Станева, Деница Дончева, Мартин Маринов
****************************************
Представлението „Патлианци”, вдъхновено от едноименната книжка на Ран Босилек, разказва една забавна история за прошката и обичта в отношенията между хората.

Още събития

Премиерата на операта „Лето 893“

27.03.2023 | 19:00ч.Русе

Премиерата на операта „Лето 893“
МНОГО ВАЖНА ПРИКАЗКА – образователен спектакъл
МНОГО ВАЖНА ПРИКАЗКА – образователен спектакъл
#КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
#КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
© 2019 Thesite All rights reserved!