Празнуваме Деня на детето на 3 юни

Актуално 01.06.2021 | 12:06ч.

Забавленията и приятните изненади по случай днешния празник, 1 юни, ще се проведат в четвъртък, 3 юни.

Програмата остава в същия вариант с начало 10:30 ч., когато общинските детски градини ще представят своите сръчности и умения в ателиета под наслов „Деца майсторят за деца“. За целта ще бъдат подготвени 19 ателиета на алеята пред хотел „Дунав“. Участие могат да вземат всички деца в Русе.

Общинският детски център за култура и изкуство организира Общоградски детски празник „Детство мое”, който ще започне в 11 ч. до Съдебната палата.

В същия час на русенския кей Държавният куклен театър ще подари на децата спектакъла „Приказка за Боби и шайка микроби“.

17:30 ч. започва шоуто за децата от кварталите „Дружба” и „Чародейка” - „Празнувай с нас”, подготвено от Общинския детски център за култура и изкуство. То ще се проведе в комплекс „Олимпия“ в кв. „Дружба“.

По същото време на сцената до Съдебната палата детските градини на територията на общината ще представят традиционния си годишен концерт.

В 17:30 ч. в Парка на Младежта ще има концерт на съставите от Общински младежки дом - Русе, изложба на детски рисунки от клуб „Палитра“ и още много игри и изненади. До сцената, която ще е разположена зад Вазата, ще има и кутия за набиране на средства за малката Яница Карачорова от Русе, която се нуждае от спешна операция в Германия.

На своя празник русенските деца ще имат още едно интересно преживяване - възможността да се запознаят с различни професии. От 10 до 13:30 ч. на паркинга на ул. „Църковна независимост“ до Съдебната палата ще бъде разположена специализирана техника на полиция, пожарна, БЧК, както и новите многофункционални машини на ОП „Паркстрой“, а дружеството “Общински автотранспорт” ще представи първия доставен в Русе електробус.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!