Продължава онлайн курсът по 3D моделиране в гейм дизайна и представянето на игри с помощта на графичния дизайн на Креативен център Русе

Актуално 10.08.2022 | 03:08ч.

Въпреки летните жеги и ваканционния сезон, екипът на Креативен център Русе продължава успешно с онлайн курса по основи и видове 3D моделиране в гейм дизайна и представянето на игри с помощта на графичния дизайн, който се провежда в рамките на проект CODE/Компетентни възможности за цифрова заетост/. Иновативното обучение е напълно безплатно и комбинира предметите от двете обучителни програми по 3d анимация и графичен дизайн, разработени по проекта.

Вече повече от месец в курса се обучават около 30 деца от област Русе на възраст от 15 до 19 години, които поради финансови, или други причини нямат възможност да продължат образованието си или да се включат в специализирани курсове. Онлайн обучението им дава уникалната възможност да се запознаят с историята на видеоигрите, създаване на сценарии за видеоигри, проектиране на нивата в играта, с проектиране и 3D модели за създаване на персонаж и среда, с бизнес модели за представяне и реклама на игри с помощта на графичния дизайн. Прилагайки наученото до момента курсистите създават свои фантастични герои, правят първите стъпки в разработването на концепция за собствена игра.  По време на дискусионни сесии се обсъждат индивидуалните практически задания, както и идеи за  съвместни творчески проекти.

Настоящото обучение се финансира от Агенция за развитие на човешките ресурси,  ЕИО и Норвежкия Фонд за Младежка Заетост.

За повече информация ни последвайте на https://www.facebook.com/projectcodehrda, https://www.facebook.com/CreativeRuse.

 

 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!