Птиците на България през очите на един поляк

„Птиците на България през очите на един поляк“ е изложбата, която ще бъде открита в понеделник, 22 май, от 18.00 ч. в Екомузей с аквариум. Нейн автор е д-р Мачей Шимански, посланик на Република Полша в България.

Изложбата е плод на интереса на Негово Превъзходителство към птиците и фотографията. Според д-р Шимански фотографирането на птици е една от най-трудните области. „Mоделите” често обитават трудни и недостъпни места, много са плашливи, мобилни и активни. Това не спира Негоно Превъзходителство да се занимава със заснемането на пернати вече 15 години.

Изложбата „Птиците на България през очите на един поляк“ ще бъде допълнена с презентация на тема: Как да снимаме птици, представена от д-р Мачей Шимански, която също ще се проведе в Екомузей с аквариум.

Д-р Мачей Шимански се занимава с фотографиране на птици от 15 години. Въпреки че е любител, неговата обществена дейност е тясно свързана с изучаване на птиците. Бил е заместник-председател на Варшавската орнитологическа секция на Полското зоологическо дружество, представял е репортажи на терен в рамките на телевизионната програма „Animals” на полската държавна телевизия. Автор е на редица образователни изложби. Негови фотографии са публикувани в природонаучни списания, атласи и определители за птици. Участва в акции в полза на бързолетите - неговите любими фотографски обекти.

Посланик Мачей Шимански е учредител на Клуба на посланиците, които говорят български. Негово Превъзходителство ще представи презентацията на български език.

Още от Изложби

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!