РЕДКИ ТЪПАНАРИ

26.01.2023 19:00ч. Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе

„Редки тъпанари“ е театрална версия на филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им.

Бандата им се състои от некадърен спортист , провалил се адвокат, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“.

"Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост."
Теди Москов

Режисьор: Теди Москов
Сценичен вариант: Симон Шварц и Теди Москов
Сценография и костюми: Виолета Радкова
Композитор: Пламен Мирчев - Мирона

Участват: Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова, Александър Сано-Среброто, Явор Бахаров, Кристиана Ценкова

Билети на Касата на театъра или онлайн на: https://entase.to/FG

Още събития

Симфоничен концерт - три увертюри - Бетовеновата “Фиделио” опус 72 , тази на Вебер от операта “Вълшебният стрелец” и още увертюра “Манфред” опус 115 на Шуман.

27.01.2023 | 19:00ч.

Симфоничен концерт - три увертюри - Бетовеновата…
© 2019 Thesite All rights reserved!