Русе дирижира операта

“ “Русе дирижира операта” се оказа един от най-любимите формати на града и на колегите ми. Всеки, който има желание да надскочи себе си и се престраши, може да застане на диригентския пулт на Гергьовден, празника на Русе! Интересното е, че за първи път хората ще имат
възможност да дирижират и солистите на музикалния ни театър!”

Това сподели маестро Димитър Косев в навечерието на 6 май, събота, когато от 12 часа пред Доходното здание, за трета поредна година ще се състои интересния пърформанс. Всеки русенец ще може да бъде диригент за един ден и да дирижира музикален фрагмент от концертната програма, съставена от най-известни и любими класически творби, подбрани с много любов. Ще има и допълнителни награди, и разбира се, специални грамоти за всички, които се осмелят да сбъднат мечтата си. Основите на тази инициатива, в която русенци едновременно се забавляват, но и осъзнават ключовото значение на диригенската професия, са положени от главния диригент на Русенската опера - маестро Димитър Косев преди три години, в Деня на музиката - 1 октомври!


Тогава идеята бе посрещната с огромен интерес и съпричастност. Магията на това да подчиниш цял един оркестър на жеста и харизмата си, е огромно предизвикателство, но и незабравимо изживяване!
В случая повече ще са забавлението и усмивките, защото инструменталистите и солистите са толкова добре подготвени, че е необходимо русенци единстено да се отдадат на артистичния си талант и умение да жестикулират, за да се получи перфектната музикална картина!


Творците от музикалния ни театър вярват, че събитието, инициирано с огромно желание и благодарност, ще е още един повод за ново възраждане на духовните ценности, които са упование за всички в днешните бурни времена! 

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!