Русе е домакин на Българо-румънската конференция „Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“

В Русе се проведе Българо-румънска конференция под наслов „Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“. Официални гости на форума са министрите на икономиката на двете държави Богдан Богданов и Щефан-Раду Опря, посланиците Радко Влайков и Бръндуша Предеску, както и ръководители на търговски камари и клъстъри. В срещата участва и Н.Пр. Андреа Икич–Бьом, посланик на Република Австрия, която е в града от вчера.

      Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри събитието в зала „Европа“ на Доходното здание, като акцентира върху дългогодишната свързаност между двете страни и европейското им развитие.

      „Русе и Гюргево са пример за ползотворна работа, а общинските ни съвети от години работят по решаването на общи проблеми. Вярвам в позитивните решения, които могат да вземат управленията на двете държави, както и в сигнала за единение, който изпращаме с форума в Русе“, каза Милков.

      Събитието събра ръководителите на търговски камари на двете страни, инвеститори, представители на чуждестранния и местния бизнес. Приоритетна тема в разговорите бе приемането на България и Румъния в Шенген, логистичните проблеми на границата, които затрудняват не само инвеститорите и бизнесите в двете държави, но и цяла Европа. Дискутирани бяха икономическото бъдеще на региона, ключови инфраструктурни проекти, както и добрите практики между бизнеса.

      Събитието е организирано от министерствата на икономиката на България и Румъния.

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!