Русенската Зала на смеха става Детски увеселителен център

Забавления 15.01.2021 | 03:01ч.

Подписка за възстановяването на Залата на смеха в Младежкия парк в автентичния й вид беше възобновена на 13 януари от инициатора й  Боян Йорданов. Петицията тръгна през февруари 2019 г. и досега под нея са се подписали 271 човека, които искат затворената преди повече от 30 години увеселителна сграда да заработи отново. Русенци с носталгия си спомнят също и за виенското колело, самолетчетата и въртележката в парка, които бяха предпочитаните атракциони за малки и големи.

Залата ще бъде възстановена като Детски увеселителен център с кафе-бар, съобщи управителят на фирма „Круто“, която преди две години е взела помещението под наем. Изготвен е проект, който е одобрен в частта си относно реконструкцията на помещението отвътре. В плановете изрично е посочено, че ще бъдат запазени центрофугата на въртележката и огледалата, които ще бъдат разположени около нея. Останали са 5 оригинални огледала, които трябва да се полират и възстановят, ще бъдат доставени и нови, ако се наложи, за да могат децата да се забавляват.

„Предстои ремонт на въртележката, ще се изгради ВиК система, ел.инсталация, ще се направи основен ремонт на покрива и стените, ще се изградят тоалетни, за да работи нормално обектът – каза управителят на фирмата наемател. - И най-важното, всичко трябва да бъде изработено и монтирано така, че да е много сигурно и  безопасно.  Защото всичко се прави заради децата и те, и родителите им трябва да са спокойни“.

Сега фирмата обсъжда и съгласува с Общината изграждането и на Лятна градина, която ще е разположена до залата.  На Общината е предложен идеен проект, който е в процес на разглеждане.  „Искаме да можем на определено пространство да се провеждат изнесени занимания за децата навън, както и родителите им да имат място да седнат и да ги изчакат,  докато те се забавляват“, уточняват от фирмата.  

Всички, които се интересуват, имат идеи и искат да помогнат с нещо за осъществяване на проекта, могат да се свържат с фирма „Круто“. „Имаме нужда от дизайнери, майстори, които могат да оправят механиката, за да стане по-бързо - нека да се свържат с нас. Възприемаме всякаква помощ. Всеки, който може да помогне, винаги е добре дошъл“, заяви наемателят.

Източник: briag.bg

Още от Забавления

© 2019 Thesite All rights reserved!