Русенските деца изпратиха десетки писма до Дядо Коледа

Актуално 23.12.2020 | 10:12ч.

Над 7000 писма до Дядо Коледа изпратиха българските деца по пощата в навечерието на празниците. Тази година пожеланията им са малко по-различни – освен подаръци, те искат и здраве за семействата си. Добрият старец също пише на децата и отговаря на всяко писмо, което има обратен адрес. Това се случва с посредничеството на служителите от „Български пощи“, които ежегодно се грижат за тази коледна кореспонденция.

В пощата в Русе кутията за писма до Дядо Коледа е пълна. Десетки са децата, които са изпратили своите послания до белобрадия старец.

„Повечето са материални – подаръци, играчки, книжки, тази година обаче правят впечатление някои писма, явно децата ясно са осъзнали, че най-ценният подарък е животът и здравето на хората и много от децата желаят здраве на цялото си семейство, на близки, роднини. Някои осъзнават, че Коледата тази година няма да е същата, както досегашните, тъй като няма да могат да се съберат с близки, с роднини, с приятели. По-състрадателни дечица пък пожелават Дядо Коледа да занесе храна, топлина и любов на бедни дечица – неща, които биха могли да разплачат даже. Но въпреки всичко децата вярват, че на Коледа се случват чудеса“, казва Цветелина Димитрова, специалист в Областна пощенска станция-Русе.

Повечето от децата са написали писмата с помощта на родителите си. Те вярват искрено, че Дядо Коледа ще изпълни желанията им.

„Пускам го в пощата и той идва и го взема. Пожелах си лего с елха, с шейната на Дядо Коледа и с еленчетата и с къща“, казва 7-годишният Константин.

„Тази година мама ми помогна малко с писмото. Пожелах си едно боди с пачка и една машина, която прави захарен памук“, споделя 8-годишната Магдалена. 7-годишната Радина пък си е пожелала една кукла Барби, един конструктор и куче-играчка.

Често писмата са придружени от рисунки и картички, на които добрият старец отговаря.

„Едно от дечицата беше сложило и бонбонче за Дядо Коледа да го почерпи за празниците. Поръчват му да се пази, за да не се разболява, както той, така и джуджетата, за да могат да изпълнят всичките техни желания. И отговорът му е да бъдат мили, да бъдат добри, да бъдат състрадателни, да бъдат добри хора“, споделя Цветелина Димитрова.

От пощите отчитат, че тенденцията е към увеличаване на броя на писмата, тъй като децата получават отговор от дядо Коледа и това ги стимулира да му пишат. По традиция „Български пощи“ правят всяка година конкурс за най-красивите писма до Дядо Коледа. 30 от авторите им ще получат награди и подаръци.

Източник: Русе Медиа

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!