РУСЕНСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ ОТКРИХА ТРАДИЦИОННАТА СИ КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА

Актуално 20.12.2021 | 10:12ч.

В петък в художествената зала на ул. „Борисова“ 6 в Русе бе открита традиционната коледна изложба. Тази година в нея участват 32 творци от региона. Експозицията представя близо 200 произведения на изкуството, повечето от които не са представени до този момент.

Изложбата, която се провежда за шеста поредна година под надслов „Зимни импресии“, ще може да бъде разгледана до края на следващия месец. Всеки, който влезе в арт пространството, ще може да се потопи в магията на изобразителното изкуство, а също и да поговори с художниците, от които със сигурност ще научи нови и мъдри житейски уроци.

Тематиката на настоящата изложба не е 100% коледна. Тя е предимно свързана с града, като са представени и други теми, които се харесват на хората. Много русенски пейзажи могат да бъдат видени и това не е случайно, защото по празниците от страната и чужбина се очаква да се завърнат доста хора. „Ще се радваме повече хора да разгледат картините, които да им стоплят сърцата. Дано да си харесат нещо и да го вземат, за да им напомня за един от най-европейските градове.“, споделя още Николай Колев. Всеки посетител ще може да види и много родни пейзажи, както и натюрморти. Най-използваната техника отново се оказва маслената живопис, може би защото е и сред най-търсените.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!