Русенският автор Явор Цанев е номиниран в категория „Най-добър автор” в конкурса "Национални фантастични награди 2015"

20885_1Русенският автор Явор Цанев е номиниран в категория „Най-добър автор” и „Най-добър популяризатор” в новата инициатива, организирана от над 17 фантастични клуба, организации и общности. Те са обединили усилията си, за да сътворят първите български Национални фантастични награди, с които да отдадат нужното признание на творците, които създават и развиват фантастичния жанр в България.

В конкурса са номинирани още русенското списание Дракус в категорията „Най-добро списание” и „Най-добро списание за последната година”, както и русенското издателство „Гаяна” – за ”Най-добро издателство”.

Гласуването за наградите започна на 2 февруари и ще продължи повече от месец, като всеки фен на фантастиката може да се включи. То ще протече в три етапа - предложение за номинации, гласуване за приетите номинации и балотажи. Награди се раздават в 23 категории. Наградените ще получат и шанса да представят България на престижния конкурс Еврокон 2015 - събитието отличава най-добрите фантасти от Европа и се провежда ежегодно в различен европейски град.

Организатори на Националните фантастични награди са SciFi.bg, Човешката библиотека, Фентъзи ЛАРП център, Сборище на трубадури, Цитаделата, Shadowdance, клуб „Светлини сред сенките“, клуб „Терра Фантазия“, клуб „Иван Ефремов“, клуб „Братя Стругацки“, Клуб по фентъзи и фантастика към ФМИ, клуб „Уибробия“, Дружество на българските фантасти „Тера фантазия“, knigi-igri.bg, списание „Дракус“, организаторите на Зимните Таласъмии и фестивала „Златен Кан“ и други.

Можете да дадете своя глас на този линк: http://scifi.bg/eurocon2015/

11005529_988532064509332_1571988379_n

Автор на материала Силвия Димитрова

Още от Книги

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!