Русенският театър открива творческия си сезон 2023/2024 с премиера на „КРАЛИ МАРКО – Последната балканска легенда“

Култура Русе Театър 23.08.2023 | 12:08ч.

Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе открива творческия си сезон 2023/2024 с премиера на „КРАЛИ МАРКО – Последната балканска легенда“ на две дати - 13 и 20 септември!

Постановката на Анастасия Събева по една от най-добрите съвременни български пиеси „Марко от Прилеп“ на Владимир Левчев е трагикомична легенда, която разкрива прототипа зад героя от балканските народни песни. Докъде е истината? Къде започват митовете? И кое желаят повече хората?

„Действието на тази пиеса се развива на границата между сън и реалност, между времето, когато земята е била плоскост върху гърба на костенурка и времето на Колумбовите пътешествия, между подвизите на Крали Марко от балканските народни песни и реалния живот на феодала Марко Мърнявчевич от Прилеп, османски васал от края на 14 век“. Владимир Левчев                                                                

На 27 септември може да гледате истински провокиращата и разтърсваща продукция „ИЗЧЕЗВАЩИ“ с режисьор Думитру Акриш, по пиесата на Елизе Вилк, поставена за първи път в България на русенска сцена. Спектакъл, в който актьорите са съавтори, а посланието достига до публиката дори и след напускането на театралния салон. Истински дълбока история, до която всеки зрител трябва да се докосне!

Още от Култура

Още от Театър

© 2019 Thesite All rights reserved!