С пет златни, два сребърни и един бронзов медала се завърнаха от националната фолклорна среща в Попово самодейците към Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1924“ – кв. Средна кула

С пет златни, два сребърни и един бронзов медала се завърнаха от националната фолклорна среща в Попово самодейците към Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1924“ – кв. Средна кула.

Песенният форум събра над 3 800 изпълнители. Той се организира за шести път, като превръща Бялото градче в дните от 5 до 7 юли във фолклорна столица на страната. Директор на фестивала е Петър Кирилов.

Подготвена бе разнообразна програма, която да привлече жителите и гостите на Попово. По време на фестивалните дни 50 занаятчии от цялата страна представиха различни техники и произведения на своя труд.

Кулинарният фест „Бабините вкусотии“ даде поле за изява за година, като сега се разгърна в два фестивални дни. Повече от 30 са кулинарите и представители на институции, които представиха своите умения в открити демонстрации. В тях бяха приготвяни мекици, бухти, качамак, лучено със сини сливи, мармалад от малини и други традиционни и не толкова познати ястия.

На 6 юли бе официалното откриване на националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ на първа сцена на площада в града. Фестивалните сцени в двата дни са четири. А вечерта концертът на площада бе на обичани фолклорни изпълнители на България. 

Награждаването се състоя днес. Тази година организаторите предвидиха и парични еднократни премии.

Организатор на събитието е Община Попово в лицето на кмета Людмил Веселинов. 

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!