С „Училищно експо“ ОУ "Васил Априлов" отбеляза 40-годишнината си

Преподавателският състав и възпитаниците на ОУ "Васил Априлов" отбелязаха 40-годишнината на учебното заведение със създадено от тях “Училищно Експо“. В него учениците представиха проекти, обединяващи знанията с реалния живот, традициите и модерните технологии, като творческият процес е обединил усилията на деца, родители и учители.

         Специални гости на събитието бяха кметът Пенчо Милков, зам.-кметът Енчо Енчев, председателят на Общински съвет-Русе Иво Пазарджиев, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, бивши служители и преподаватели в ОУ „Васил Априлов“.

         „Делото и ликът на възрожденеца Васил Априлов ви задължава да съхранявате традициите и да полагате усилия да сте сред най-добрите в олимпиади, състезания и конкурси, за да представите достойно училището, носещо името на толкова вдъхновяваща личност от историята ни“, каза Пенчо Милков. Той пожела на всички преподаватели и ученици вдъхновение и сили, за да могат да преодоляват заедно трудностите и предизвикателствата по пътя към познанието, както и да работят упорито и отговорно за издигане на престижа на училището си.

         Приветствие към присъстващите отправиха още председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, които заедно с кмета на Община Русе връчиха поздравителни адреси и подариха букети с цветя на директора на ОУ „Васил Априлов“ Гергана Григорова.

         След рецитала на възпитаници на учебното заведение, всички присъстващи имаха възможност да се докоснат до таланта на ученици от различни класове, които бяха подредили на щандове своите произведения.

Още от Култура

Още от Последни публикации

© 2019 Thesite All rights reserved!