Симона Велизарова Маринова със специална награда от националния конкурс за конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Победителите в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” получиха своите награди на тържествена церемония. Седмокласничката от СУ „Майор Атанас Узунов“ – Русе, родом от Сливо поле, Симона Велизарова Маринова бе удостоена със специална награда, тъй като рисунката и бе класирана на трето място от стотиците предложения от цялата страна.

За поредна година Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ награди младите таланти в своя традиционен конкурс на тържествена церемония в Националния дворец на децата. До финалния етап бяха допуснати над 600 творби на деца от 6 до 18-годишна възраст, като 33 от тях бяха наградени. Проявата бе посветена на Международния ден за намаляване на риска от бедствия #DDRDay и тазгодишната му тема: „Борба с неравенството за устойчиво бъдеще“.

Официални гости на събитието бяха г-н Кирил Ценкин – зам.-министър на вътрешните работи, гл. комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН, г-жа Татяна Досева – директор на Национален дворец на децата, г-н Николай Николов – съветник на министъра на вътрешните работи, г-жа Деница Славова – фондация „4 лапи“, г-н Петър Цинцарски – Български червен кръст.

Директорът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов изказа благодарност към всички негови колеги и педагози за тяхната работа, за да могат децата да покажат своя талант. „Пожелавам много успехи на малките творци, да бъдат здрави, да развиват своите способности и най-вече да бъдат добри хора. Ние от наша страна ще правим всичко възможно, за да ги подкрепяме“ – добави още той.

„Вие сте най-преданите почитатели на пожарникарите и с участието си в конкурса показвате обич и респект към достойната им професия. Вашите творби са израз не само на вдъхновение, но помагат и на добро дело“ заяви в обръщението си зам.-министърът на вътрешните работи г-н Кирил Ценкин.

От 2018 г. ГДПБЗН организира благотворителна продажба на картините от конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, като средствата от закупените картини се даряват за подпомагане на децата на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

За доброто настроение на всички се погрижиха детска вокална група „Сладки пуканки“, студио за поп и джаз пеене, клуб по спортни танци „Стил“ от Национален дворец на децата.

Конкурсът е една от основните дейности на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по обучение на подрастващите. Целта му е чрез изобразителното изкуство учениците да повишат информираността си за рисковете от бедствия и пожари и начините на поведение и действие при тях.

Съорганизатори на конкурса са Национален дворец на децата при Министерство на образованието и науката, Национална художествена академия, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, Български червен кръст, фондация „Четири лапи“ и Съюз на пивоварите в България.

Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Още от Русе

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!