София филм фест на път

09.11.2019 16ч. Русе, Доходно здание

Първата прожекция в съботния фестивален ден – 9 ноември – с начален час 16,00 е предвидена за среща с историята на режисьора Станислав Тодоров-Роги, по сценарий на Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов, българския филм „Дъвка за балончета“ с участието на Теодора Духовникова и Иван Юруков.

Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание…

*
Не бихме пропуснали да представим в РУСЕ носителя на „Златна Палма“ от КАН’18 – „ДЖЕБЧИИ“, режисиран от виртуозния майсторът Хирокадзу Корееда. След една от специалните си акции из магазините, Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално жената на Осаму отказва да приюти момиченцето, но се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, то е щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки... Прожекцията е предвидена за 9 ноември (събота) – начален час 18,00.

*
Съботната киновечер ще приключи с един от разтърсващите филми на Фатих Акин – „БЕЗ МИЛОСТ“, получил признанието на международната преса в Холивуд с наградата „Златен Глобус“ ’18 за чуждоезичен филм, а изпълнителката на главната роля Даян Крюгер беше удостоена с престижната награда за най-добра женска роля на фестивала в Кан ’18.

Татуираната Катя, съпругът ѝ Нури, който е от кюрдско-германски произход и е бивш затворник, и синът им Роко, който свири на цигулка, са прекрасно семейство. Затова когато се сблъскват с трагедия, вследствие на неонацистка атака, шокът е още по-силен. Катя остава сама в своята тъга, постоянно разпитвана от властите и близките си. Лутайки се между мъчителните моменти на самоунищожение и постоянното желание да отмъсти за смъртта на семейството си, любовта на Катя към Нури и Роко никога не избледнява, както и болката ѝ… Прожекцията на филма в Русе е на 9 ноември (събота), с начален час 20,00 часа.
 

Още събития

София филм фест на път
София филм фест на път
Лакомата Меца по Ран Босилек

10.11.2019 | 11:00ч.Куклен театър Русе

Лакомата Меца по Ран Босилек
Празник с Николина Чакърдъкова
Празник с Николина Чакърдъкова
© 2019 Thesite All rights reserved!