София филм фест на път

10.11.2019 Русе, Доходно здание

В неделя, 10 ноември, филмовата програма стартира в 16,00 часа с българския филм, който стана Големият победител на 19-ия СФФ – „Урок“, дебютната творба на един изключително талантлив режисьорски дует Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Филмът беше отличен с Голямата награда „София - град на киното” на Столична община за най-добър филм, наградата на публиката, наградата за най-добър български игрален филм и още десетки авторитетни международни отличия от цял свят.

Надежда е гимназиална учителка по английски език в градче близо до София. Стъписана от това, че неин ученик е извършил кражба, тя е решена да открие престъпника и да го накаже. Тази случка по време на работа рефлектира и в личния й живот. Тя е уведомена, че банката ще й отнеме къщата и ще я пусне на търг заради просрочени плащания по ипотеката. Решена да „изплува“ и да запази дома си, Надежда е готова на всичко, за да намери нужните пари, преди да е станало прекалено късно...

*
На 10 ноември (неделя) в 18,00 часа започва прожекцията на българския филм „СНИМКА с ЮКИ“ на режисьора Лъчезар Аврамов. В творбата участват Руши Видинлиев, японската актриса Кики Сугино, българинът, „завладял“ Холивуд – Димитър Маринов, както и легендарния наш боксьор Серафим Тодоров. Българин и японка се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, и се женят. Те искат да имат дете и пристигат в България, за да започнат инвитро процедури, но един трагичен инцидент променя плановете им и вече нищо не може да бъде същото.

*
Прожекцията на третия филм в последната фестивална вечер - 10 ноември (неделя) - стартира в 20,00 часа, като пред публиката в Русе представим една от най-коментираните и награждавани творби на отминалата година - „СТУДЕНА ВОЙНА“ на полския режисьор Павел Павликовски. С награда за режисура от Кан ’18, с три номинации за „Оскар“ – за чуждоезичен филм, за режисура и за операторско майсторство, с три номинации за наградите БАФТА - за чуждоезичен филм, за сценарий и за операторско майсторство, творбата на Павликовски има в актива си общо 35 отличия и над 100 номинации от различни филмови форуми и бе представена лично от своя автор в програмата на 23-тия София Филм Фест през март.

„Студена война“ е страстна любовна история за мъж и жена, които се срещат сред руините на следвоенна Полша. С различно минало и различни характери, те са фатално привлечени и съдбовно обречени един на друг. На фона на Студената война през 50-те години в Полша, Берлин, Югославия и Париж двойката е разделена от политика, различия в характерите и неочаквани обрати на съдбата. Това е една невъзможна любовна история в тежки времена.…
 

Още събития

Празник с Николина Чакърдъкова
Празник с Николина Чакърдъкова
Театрална постановка "Кризисен център" от Михаил Казаков в Русе

11.11.2019 | 19:00ч.Русе

Театрална постановка "Кризисен център" от Михаил…
Човешкият глас
Човешкият глас
© 2019 Thesite All rights reserved!