Стихчета вълшебни в „Стъпка от кошута“

Култура Книги 06.01.2020 | 10:01ч.
Николина Тодорова или Нина Росна, както всички я наричат ще представи своята книга "Стъпки от кошута" в Регионална библиотека "Любен Каравелов". Това ще се случи на 11 януари в Библиотечко (бившата читаня на втория етаж), от 11 часа. 
Николина Тодорова родена в с. Баниска – място, с което и до днес се гордее. Нарича го „най-китното село, заобиколено с хълмове, гори, три реки и извори в красивата местност Канарата“, прилична на Червен, с дъх на люляци и липи. Николина казва, че част от таланта си е наследила от своята майка, а като дете е участвала в различни литературни клубове, където се влюбила в поезията.  Лириката й е издадена в книгите „Шипков плод“ – стихове, „Горска олелия“ – детски стихове и „Люлякови утрини“. През 2004 г. излиза книгата й с детски приказки „Горска книжка“. През декември 2016 г. Нина Росна е представена в румънското списание „Велахия“. „Стъпка от кошута“ е последната стихосбирка за деца на авторката.

Освен живите детски стихчета, тя обича и да разказва интересни истории и хумористични приказки на хърцойски диалект и да пее с приятелките си от „Чилновските баби“.

Още от Култура

Още от Книги

© 2019 Thesite All rights reserved!