„Странна случка с куче през нощта“ на сцената на Русенския театър

„Странна случка с куче през нощта“ по световния бестселър на Марк Хадън е най-новата премиера на ДТ „Сава Огнянов“ в Русе.

Спектакълът ще се играе предпремиерно на 19 и премиерно на 20 октомври от 19:00 часа в Голямата зала на Доходното здание.

В ролята на бащата е гост – актьорът Стоян Радев. Ролята на Кристофър е поверена на младия актьор Калоян Желев. За да я получи той печели кастинг, обявен от ДТ „Сава Огнянов“. Два от женските образи на сцената се играят от Ясена Господинова и Кристиана Ценкова.

Сценичната адаптация е на Саймън Стивънс. Превод: Любов Костова. Режисьор: Боян Иванов. Сценография и костюми: Ванина Цандева. Композитор: Христо Намлиев. Хореограф: Татяна Соколова. Видеомапинг: Тодор Тодоро. Плакат: Николай Димитров – NAD. Фотограф: Мирела Партинова. Трейлър: Венцислав Тодоров

Участват: Калоян Желев (гост), Стоян Радев (гост), Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на „Национален Фонд Култура“ и благодарение на него е закупена техника за спектакъла, която ще остане в театъра.

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!