Телевизионни концерти ще забавляват русенци за Коледа и Нова година

Концерти Актуално 21.12.2020 | 10:12ч.

Телевизионните продукции под надслов „Коледа от сцените на Русе” и „Нова година от сцените на Русе” ще се излъчат по Кис 13 и ТVN. Поради извънредните мерки за сигурност заради COVID-19 бяха отменени традиционните концерти на живо през предстоящите празнични дни.

В пъстрата празнична програма се включват Държавната опера, Драматичният театър,   Кукленият театър, Биг Бенд Русе, ФТТ „Найден Киров”, хоровете „Дунавски звуци и „Проф. Васил Арнаудов”, Ансамбълът за ударни инструменти „Ruse Vibes“ на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, вокални и танцови формации към Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство, Клубът по спортни танци „Настроение”, Дует „Аморе”, танцови състави, фолклорни и рок групи към русенски  читалища и др.   

Коледният концерт ще бъде излъчен на 24 декември от 19:00 ч. по КИС 13 и ТВН. В същия час на 31 декември е началото и на новогодишния концерт, който ще бъде излъчен по двете телевизии, и който ще завърши с послание на Кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков към жителите на дунавския град.  

Двете телевизионни продукции са подготвени от екипите на Кис 13 и ТVN. Водещ, сценарист и режисьор е Илия Деведжиев.       

В празничната телевизионна програма, инициирана от общината, се включва и екипът на Регионалния телевизионен център със специален празничен концерт на Държавна опера – Русе, който ще бъде излъчен по БНТ в оставащите до края на годината дни.

 

Още от Концерти

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!