Теодор Цветков постави нов рекорд на Гинес, плувайки само с една ръка

Каузата, с която плува Теодор Цветков, е подкрепа на деца с онкохематологични заболявания.

Плувецът Теодор Цветков с пореден рекорд на Гинес и отново с благотворителна кауза. В 15 ч. в неделя той стартира плуването си на 10 километра в езерото Липник край Русе. Плува само с една ръка, а другата беше привързана към тялото му. Теодор постигна време от 4 часа, 19 минути и 31 секунди, а екипът му ще представи документите за рекорда на Гинес, предадоха от Нова телевизия. 

С инициативата Теодор Цветков цели да се съберат средства, които Сдружението на родителите на деца с онкохематологични заболявания ще вложи за лечение и поддържаща терапия. „Правя това в помощ на деца с онкохематологични заболявания, на едно сдружение, което помага”, заяви преди старта той.

„Това е сдружение, което помага на родители на деца с онкохематологични заболявания да се справят с лечението и поддържащата терапия. Към това сдружение има и център за възстановяване. Децата, минали през такива заболявания, и техните близки напълно безвъзмездно могат периодично да идват”, обясни доброволецът Евгений Георгиев.

Цветков е двукратен рекордьор на Гинес. През 2018 година плува отново на 10 километра само с една ръка. Тогава каузата му беше насочена към събиране на средства за изграждане на плувен комплекс за хора с увреждания. Миналата година той подобри рекорд на Гинес, като плува 71 часа без прекъсване.

Може да помогнете на децата, които се борят с онкологични заболявания.

Банкова сметка: 

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”

IBAN:BG13FINV91501014721936

BIC: FINVBGSF; ПИБ АД

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!