ТЕСТВАТ СИРЕНИТЕ В РУСЕНСКО НА 1 АПРИЛ

На 1 април /понеделник/ от 11:00 часа на територията на област Русе ще бъдат тествани сирените, които са част от системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Тестът ще се проведе спрямо план, който вече е съгласуван от областния управител Данаил Ковачев.

Проверката ще започне с излъчване на предварително записано гласово съобщение „Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа проверка“. След това на гражданите ще бъде съобщено на живо три пъти, че ще чуят националния сигнал за тревога. За период от две минути ще прозвучи акустичния звуков сигнал, като в последствие поетапно ще бъде обявен края на тревогата, както и приключването на техническата проверка.

Припомняме, че Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението се тества в страната два пъти годишно в първия работен ден на месеците април и октомври.

Сформирана е и оперативна група към Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението. На практика от там ще се извърши подготовката за учението и провеждането на теста. Отделна специализирана група ще проверява за чуваемостта на различните места в региона.

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!